Naprapati


Vad är det?

Naprapatin grundades 1901 av Oakley Smith. Han var en av de första kiropraktorerna i världen men ansåg att man inte kan behandla enbart lederna eftersom leder och mjukdelar (muskler, senor, ledband, fascia) alltid samverkar vid våra rörelser och därmed alltid påverkar varandra. Han lade då till mjukdelsbehandling till ledbehandlingen och naprapatin var född. Nya behandlingstekniker har integrerats under årens lopp men grunden är fortfarande densamma, att behandla hela rörelseapparaten för att nå ett varaktigt resultat.

Naprapaten jobbar ofta utifrån ett funktionstänkande. När kroppens rörelsesystem är i obalans och inte fungerar optimalt uppstår besvär av olika slag. Syftet med behandlingen är att återställa normal funktion genom att diagnostisera och behandla orsaken till besvären och inte bara symptomen.

Det första steget är den manuella behandlingen där vi strävar efter att skapa normal funktion i leder och muskler. Ledinriktade behandlingstekniker som manipulation och mobilisering kombineras med mjukdelsbehandling som massage, stretching, elektroterapi mm. Parallellt med den manuella behandlingen ger vi råd om egna övningar och förbättrad ergonomi i vardagen för att förstärka och bibehålla det uppnådda behandlingsresultatet.

Mer om naprapati hittar du på Svenska Naprapatförbundets och Naprapathögskolans hemsidor.

Image

Boka professionella behandlingar snabbt och enkelt.

 Om du inte hittar tid som passar dig ring 013-211213 för personlig service.

+35
år i branschen

+20 000
patienter

+100 000
naprapatbehandlingar

Hitta till oss

Teknikringen 7 | 583 30 Linköping

Boka tid

Tel: 013-21 12 13

Kontakta oss

Öppettider

Mån - Fre. Kl. 08.00 - 17.00